Solbærprodukter på markedet

Jyderodsgaard nye produkter 2013

Vinteren over har Stig og Susanne ”gået til solbær” i det Kreative Fødevarelaboratorie på Grønt Center, og de nyhøstede solbær er netop sendt på markedet som syltetøj og solbærchutney.

Stig og Susanne Jakobsen fra Jyderodsgaard har i flere år avlet solbær, og bl.a. produceret solbærsaft, men ville gerne fremstille flere solbærprodukter selv. Derfor kontaktede de Grønt Center for at få hjælp til produktudviklingen via projekt Gro.

Gennem forløbet er Stig og Susanne blevet guidet af produktdesigner Signe Folke fra Grønt Center. Sammen har de vendt alle stenene og besluttet hvilke opskrifter og ingredienser, der skulle bruges, hvordan glas, låg og etiketter skulle se ud og hvor produkterne skulle produceres og markedsføres. Efter mange test og velovervejede beslutninger var forberedelserne klar til den nye høst af solbær.

Efter høst, produktion og finpudsning af etiketter var både solbærsyltetøj og solbærchutney klar til markedsføring og premieren foregik på ”Kulinarisk Rosenfeldt” i Vordingborg og ”Nakskov Fjorddage”, hvor publikum tog godt imod nyhederne.

Udviklingsforløbet blev gennemført med udgangspunkt i netop Stig og Susannes ønsker og muligheder, ligesom de øvrige udviklingsforløb i det Kreative Fødevarelaboratorie bliver tilrettelagt efter producenternes behov.

Både solbærchutney og syltetøj forhandles hos Horslunde Bageri, Dagli’ Brugsen i Stokkemarke, Nakskov Vinkompagni, Marielyst Kartoffelbod, Blomsterbørn i både Maribo og Rødby, samt hos Kræmmerhuset og Tropehuset i Nakskov.

1 Kommentar

  1. Kurt Forslund siger:

    Tillykke til jer, det er godt gået.

    Svar

Skriv en kommentar

Grønne regionale madoplevelser | kontakt Lis Andresen på la@greencenter.dk og telefon 20 47 74 49 | se også siden kontakt