Økologisk Burgerbolle af regionalt produceret mel fra Mejnerts Mølle skal introduceres for madboderne til Roskilde Festival 2015

SAMSUNG

Der produceres i “Skiburger” boden

I Det Kreative Fødevarelaboratorium på Grønt Center er der blevet arbejdet med at udvikle en ny økologisk burgerbolle til madboderne på Roskilde Festivalen. De første udgaver af en potentiel ny og sundere burgerbolle, lavet på hvid hvede og fuldkorns hvid hvede fra Mejnerts Mølle ved Svebølle, så dagens lys på RF 2013. Her blev der afprøvet 2 udgaver af burgerbollen og der blev indhentet feedback fra forbrugerne efter de havde prøvet bollen. Ud fra de resultater samt tilbagemeldinger fra test boden ”Skiburgeren”, er bollerne blevet tilrettet og recepten ændret.

Sidste år stod Høyers Bageri for produktionen af test bollerne, men efter de er blevet overtaget af Nordens Brød, har de også overtaget produktionen af bollerne. De videreudviklede boller er der lige blevet vurderet på parametre som smag, konsistens, udseende m.v., ved en fællessmagning blandt repræsentanter fra Roskilde Festival, Mejnerts Mølle, Nordens Brød og Grønt Center. Her blev de 2 tilrettede boller smagt og bedømt, for ar komme frem til de sidste justeringer inden bollerne er klar til produktion.

Burgerbollerne vurderes

Af logistiske årsager er det desværre ikke muligt at tilbyde boderne de nyudviklede burgerboller allerede på dette års festival, da aftaler om levering er indgået for længst. Derimod vil burgerbollerne blive præsenteret for boderne, eller rettere de ansvarlige foreninger/virksomheder bag boderne, på opstartsmødet for boderne der skal deltage på festivalen 2015. Hermed skulle der være en god mulighed for at flere af boderne vælger det sunde alternativ, og samtidig kan være med til at opfylde Roskilde Festivalens ønske om en stadig stigende andel af økologiske produkter på festivalen.

SAMSUNG

Under overskriften ”Rent mel i posen!” gemmer sig en vigtigt filosofi der ligger til grund for produktionen på Mejnerts Mølle. ”Hos Mejnerts ser vi det som vores vigtigste opgave, at producere og udbrede sunde fødevarer. Vi stenkværner melet på egen mølle og varetager selv alle processer – Fra Muld til Mund”. En del af filosofien er udbredelsen af sunde fødevarer, hvilket netop er en del af burgerbolle udviklingen til Roskilde Festival, hvor det handler om et sundere og økologisk alternativ til den gængse burgerbolle. Derfor har Mejnerts Mølle fra starten synes det var spændende et indgå i udviklingsprojektet.

”Når nu det af praktiske årsager ikke kan lade sig gøre at præsentere de nye burgerboller på Roskilde Festivalen før til næste år, vil vi se om det er muligt at tage dem med på flere af de fødevare events vi deltager i over sommeren. Det kunne være Roskilde Dyrskue og på Kornets dag, hvis de sidste tilretninger falder godt ud.” fortæller Nils Mejnertsen.

Burgerbollerne er godkendt af medarbejderne