Native Cooking Award 2013

native cook (297x170)

Native Cooking Award 2013 – på det skønne lollandske Knuthenlund gods, med hjælp fra GRO ” Grønne Regionale Madoplevelser”

Den 1. og 2. september 2012 var Knuthenlund første gang vært for en international kokkelandskamp mellem Danmark, Tyskland og Østrig. Tanken er at konkurrencen skal være årlig tilbagevendende, og at der på sigt skal inkluderes flere lande. Målet er at kokkekonkurrencen på sigt skal blive ’Lollands Roskildefestival’.

Konkurrencen er skabt i samspil mellem Knuthenlund og anerkendte kokke, som har ønsket at udvikle et konkurrencekoncept, hvor der dystes i madkunst baseret på lokale råvarer og ingredienser fra den vilde natur. Vi har derfor døbt konkurrencen The Native Cooking Award.

The Native Cooking Award er således en konkurrence, hvor hold fra forskellige lande dyster i madkunst, der tager udgangspunkt i de lokale terroir forhold på Lolland. Holdene fra hvert land sættes af en udvalgt ’teamleader’, som selv sammensætter sit team med udvalgte kokke fra det respektive land. Hvert team består af 4 kokke, som minimum skal have erfaring som souschef på en Michelin-restaurant eller en restaurant på tilsvarende niveau.

Knuthenlund har som det eneste sted i Danmark fået udarbejdet en afdækning af, hvad der findes af vilde spiselige bær og urter som efterfølgende har resulteret i en rapport, hvor urternes placering er mærket op med gps-koordinater. Hvert team får således ved konkurrencens start udleveret gps-koordinater til urterne samt en cykel, hvorefter de skal begive sig ud i naturen for at indsamle urter til den valgte menu. Ud over urterne vil hvert team få udleveret kød og mejeriprodukter fra Knuthenlund, ligesom de kan anvende lokale produkter fra andre producenter af lokale råvarer, som vil være repræsenteret med boder ved eventen. På denne måde får kokkene ligeledes lejlighed til at stifte bekendtskab og arbejde med andre lokale kvalitetsfødevarer fra Lolland-Falster, ligesom andre producenter af lokale kvalitetsfødevarer får mulighed for at skabe kontakt til nye potentielle aftagere.

For at understrege naturen og dens indvirkning og samspil på råvarernes tilblivelse skal konkurrencen foregå i det fri. Efter indsamlingen af urter vil kokkene derfor skulle tilberede en 3-retters menu i det fri på åben grill. Den eneste ingrediens der er tilladt udefra er salt.

Eventen vil være åben for publikum og vil foregå i tilknytning til Knuthenlunds årlige Økologiske høstmarked.

Konkurrencen mellem de deltagende landes kokke vil munde ud i en 3-retters menu fra hvert land,

Hoveddommer, samt hovedforfatter til konkurrencens regelsæt er Jacob de Neergaard

Dommer ved den verdenskendte og international kokkekonkurrence Bocuse D´or. Har gennem 9 år været køkkenchef på den 1 stjernet Michelinrestaurant Søllerød Kro

RUC hjælper med Symposie på et højt fagligt niveau, samt oplevelsesdesign & Idé synopsis til Native Cooking Award på Knuthenlund gods.

RUC / GRO ” Grønne Regionale madOplevelser” er tovholdere på Symposie der afholdes Lørdag d. 31. august.

Det er målet, at dette symposie skal bidrage til at eventen får endnu et løft op i den internationale klasse, som der absolut er potentiale for ved denne event.

Derudover har RUC/ GRO også bistået Knuthenlund med konkret sparring til udarbejdelse af idé synopsis og mulige oplevelseselementer, til glæde for de besøgende til eventen.

Knuthenlunds ” Native Cooking Award” er at betragte som et Gastronomisk fyrtårns initiativ, der vil gavne mange andre fødevareproducenter på Sydhavsøerne, samt er Knuthenlund gods allerede på nuværende tidspunkt en stærk branding faktor for Region Sjælland.

Ud over RUC bidrager Østdansk Turisme også til at denne event kan udvikle sig på sigt

Mere information, samt program følger -

Skriv en kommentar

Grønne regionale madoplevelser | kontakt Lis Andresen på la@greencenter.dk og telefon 20 47 74 49 | se også siden kontakt