Konference om fødevarer, oplevelser og turisme

Konference om fødevarer, oplevelser og turisme – samarbejde som grobund for landdistrikts-udvikling

I Det Røde Pakhus på havnen i Skælskør afholdes d. 15. – 16. maj 2013 i et samarbejde mellem Landudvikling Slagelse, GRO og Foreningen Spis Lokalt en spændende konference, hvor vi ser på muligt samarbejde mellem fødevareproducenter, oplevelsesvirksomheder og turistaktører som en vigtig faktor for landdistriktsudvikling.

Landudvikling Slagelse har støttet flere interessante fødevareprojekter i Sydvestsjælland, bl.a. Bisserup Fisk, der producerer Danmarks første og eneste økologiske havbrugslaks, og Maritimt Knudepunkts projekt om tang og opdræt af linemuslinger og hjertemuslinger i farvandet omkring Omø, Agersø og Bisserup.

Området er præget af en rig produktion af frugt og grønt samt frilandsproduktion af økologiske grise, kalve, geder og får. Foreningen Spis Lokalt arbejder for at øge den lokale afsætning af de friske, lokale varer, og har i sæsonen i 2012 drevet en markedsbod med lokale råvarer.

Landudvikling Slagelse har bidraget til etableringen af Borreby Teater i den gamle ridehal på Borreby Herreborg, ombygningen af Det Røde Pakhus til samlingssted for forskelligartede aktiviteter på havnen i Skælskør, og har set og støttet potentialet i Kunstnerlavet KIT, hvor ledige erhvervslejemål i byen udnyttes til etablering af kunstnerværksteder til gavn for øget bosætning, liv og engagement i byen.

Der er i området mange aktiviteter omkring fødevarer og oplevelser, hvor kunstnere, fødevareproducenter, spisesteder, erhvervsforeninger og andre aktører arbejder sammen. Arrangementerne markedsføres gennem Spis & Oplev, der blev startet af Slagelse Kommune i 2012, og trækker mange gæster til.

GRO-projektet gennemfører i dette forår en række kurser og innovationsforløb for mindre fødevarevirksomheder, hvor også oplevelsesøkonomi indgår. På konferencen vil Georg Julin for GRO præsentere erfaringer fra fødevare- og turismesamarbejde fra andre egne af Danmark.

En af landets største madklubber, Spis Ude, hvor 150 – 200 mennesker spiser sammen under fri himmel 4 – 5 gange hver sommer, har hjemsted i Skælskør, og konferencens deltagere er inviteret til at deltage i fællesspisning på havnen i Skælskør, når konferenceprogrammet er afsluttet d. 15. maj. Der vil naturligvis være lokale råvarer på menuen.

Tilmelding

Tilmelding til konferencen sker ved at sende en mail til info@landudviklingslagelse.dk. Skriv “Konference” i emnefeltet og skriv dit navn, virksomhed/organisation/forening samt hvilke to workshops, du ønsker at deltage i. Oplys, om du deltager i Spis Ude-arrangementet om aftenen. Husk også at skrive, hvis du er interesseret i at deltage i virksomhedsbesøgene d. 16. maj.

Det er gratis at deltage i konferencen, der arrangeres af Landudvikling Slagelse i samarbejde med GRO-projektet og Foreningen Spis Lokalt.

Du er meget velkommen til at sende denne mail videre til andre, du mener, har interesse i konferencen.