International markedsføring af de gode madoplevelser i Region Sjælland

Tareq på skibFire inspirerende “Nordic Cookery”- udsendelser om dansk madkultur og livsstil bliver udsendt i forsommeren 2014 på et større antal udenlandske TV-stationer, her i blandt BBC LifeStyle, RTL Living og Asian Food Channel. Et af programmerne blev optaget i Region Sjælland sidste sommer, hvor Østdansk Turisme bidrog til tv-optagelserne i regi af projekt GRO.

Aftalen med Nordic Cookery er indgået i samarbejde med VisitDenmark, der i forbindelse med den internationale markedsføring af Danmark bruger materialet fra tv-produktionen til at tiltrække madglade turister fra hele verden. Gastronomi er et prioriteret tema hos VisitDenmark i 2014, og i den forbindelse bruges indhold fra Nordic Cookery på visitdenmark.com, både på gastronomi-sitet, men også på siderne om de enkelte destinationer/regioner.

I forbindelse med uddelingen af Michelin-stjerner og kåringen af Verdens Top 50 restauranter i foråret, er disse begivenheder blevet brugt som løftestang til at fortælle den brede gastronomi historie fra Danmark. VisitDenmarks gastronomi site, der for øvrigt i den engelske version hedder ”Foodie-heaven”, linker direkte til de fire destinationer/regioner, hvor Nordic Cookery udsendelserne er optaget. Derved får madglade turister øjnene op for, at der også findes masser af kulinariske skatte og oplevelser udenfor København. Som kokken Tareq Taylor udtaler i kort-filmen fra Region Sjælland:

” When you have this much nature to work with and the ambition and commitment I’ve seen at the farms that produce, there’s no doubt that the food and drink here are going to be world class”.

I udsendelsen fra Østdanmark kokkererer Tareq Taylor en ret med panerede hornfisk fra Isefjorden ombord på et vikingeskib. For foden af Møns Klint tilberedes over bål svinemørbrad fra Knuthenlund sammen med spidskål, æbler og svampe, og til sidst sluttes af med en dessert bestående af bruchetta, et udvalg af oste og honningglaserede kirsebær frembragt over gasblus blandt vintønderne på Frederiksdal Gods.

Østdansk Turisme har selvfølgelig også lagt kortfilmen på hjemmesiden ”Spis Godt på Sjælland og øerne” eller du kan se den lige her