“Få selv beskidte fingre”

Malene-png ny

Sådan lyder en opfordring i app’en ”Smagen af Danmark”, der nu er kommet i en ny udgave. App’en dækker hele Danmark og gør de mange gode madoplevelser let tilgængelige for både lokale og turister. Som en del af GRO-projektet har Østdansk Turisme fået udviklet en rutefunktion og 11 kulinariske oplevelsesruter her i regionen. Ruterne har forskellige temaer og henvender sig til såvel børnefamilierne på tur som til de, der går efter en helt unik gastronomisk oplevelse. ”Kom helt tæt på dyrene”, ”Bliv klogere på maden”, ”Med kniv og gaffel”, ”Mød en stolt håndværker” er nogle af de temaer, der skal vise vej til de gode oplevelser. ”Få selv beskidte fingre” henviser til de steder, hvor der er mulighed for selvpluk af bl.a. jordbær, ærter og æbler.

Udover de 11 temaruter kan turister og lokale finde en Local Cooking rute på app’en, der gør det nemt at finde vej til de restauranter, der sommeren igennem serverer Local Cooking retten med min. 75% lokale råvarer. Elmely Kro har som præmie for førstepladsen i forårets restaurantkonkurrence, fået udviklet sin egen rute med navnet ”Kromad og ildsjæle”. Ruten guider gæsten rundt i området omkring Elmely Kro, hvor man kan besøge de lokale fødevareproducenter, som kroen selv henter sine råvarer hos.

Smagen af Danmark app’en er under stadig udvikling, og der bliver løbende lagt flere virksomheder og spændende oplevelser ind. Den nye version af app’en findes på dansk, tysk og engelsk, så både danske og udenlandske gæster kan få overblik over de mange kulinariske oplevelser, der gemmer sig rundt om i Region Sjælland og resten af landet: lokale kvalitetsprodukter, spændende restauranter, små bryggerier og vingårde, frugtplantager, herregårde og de mange indbydende gårdbutikker.

App’en er gratis og kan downloades til både iOS og Android.

Skriv en kommentar

Grønne regionale madoplevelser | kontakt Lis Andresen på la@greencenter.dk og telefon 20 47 74 49 | se også siden kontakt