Det Kreative Fødevarelaboratorie slår regionalt brød op til Roskilde Festival

Det seneste udviklingsforløb i Det Kreative Fødevarelaboratorie involverer indtil videre Roskilde Festival, to madboder, en melleverandør og en bager. Målet er at skabe et brød, som er groft og regionalt.

Roskilde Festival stiller en række kvalitetskrav til deres madboder, som bliver udvalgt efter bl.a. bæredygtighed, kvalitet og sundhed.  Roskilde Festivals projektleder for Madstrategi, Mikkel Sander, siger om den konkrete udvikling af brød: ” Det skal fungere for madboderne og det skal være bæredygtigt”.

To af madboderne er direkte involverede i forløbet, så brødet bliver tilpasset deres specifikke ønsker.  Målet er at lave et groft brød, som er bagt med regionalt dyrket mel og dækker bodernes øvrige betingelser til levering, pris og kvalitet.

Festivalen samarbejder med Det Kreative Fødevarelaboratorie på Grønt Center, Holeby om at fremstille et brød, der kan leve op til alle kravene. I første omgang kommer den praktiske udvikling af brødet til at foregå i Det Kreative Fødevarelaboratorie, og dernæst bliver metoder og recepter tilpasset produktionen i et bageri.