Den bedste Local Cooking-ret 2014 kåret

Local Cooking-Vinder-1

Kan din restaurant trylle lokale råvarer om til en ret, som turisterne vil rejse efter til sommer? Den udfordring havde en række ambitiøse kokke fra Sjælland, Møn og Lolland-Falster taget op, da de deltog i Local Cooking 2014.  Vinderen blev Elmely Kro med retten ”Kærlighed og kanter.”

Kartofler, kylling, løg, æbler, lam, asparges, rabarber, gulerødder, svinebryst, rødbeder, jordskokker. Traditionelle danske råvarer, som kreative og innovative kokke har fundet hos lokale leverandører og forvandlet til en kulinarisk oplevelse, der er værd at rejse efter. Det var nemlig opgaven for deltagerne i Local Cooking-konkurrencen, som skal skabe vækst i Region Sjælland og trække danske og udenlandske turister til de mange gode spisesteder.

Madoplevelser med en god historie

Vinderen af Local Cooking 2014 blev Elmely Kro ved Ugerløse med den gode kylling fra Ellemosegård. Kyllingen var så god, at Elmely Kro havde valgt at bruge alle dele af den – især den knasende kam vakte begejstring i dommerpanelet. Sammen med ramsløg, knoldselleri, æble, rabarber, rød bjerg salat og krydderurter blev det til en velsmagende, kulinarisk helhedsoplevelse.  Nr. 2 blev Fuglebjerg Kro med ”Stegt confiteret svinebryst med persille, rødbede og kompot af blå kartoffel”, og tredjepladsen gik til Restaurant SuRi med ”Bonden og Studen”. Publikumsprisen gik til La Comida med ”Lam fra Knuthenlund i syrlige omgivelser”.

Retterne blev ikke alene bedømt på smag, udseende og sammensætning, men også på præsentationen og formidlingen af historien bag.

Elmely Kro vinderretten

Fotos: Flemming Karlsen og Søren Sørensen