Company Food Fair – ”Pop – Up” fødevaremarkeder på større virksomheder har stort potentiale !

Kromann

RUC/GRO var initiativ tager til en række af slagsen sammen med  flere fødevarenetværk fra Region Sjælland.

Fredag d. 12 april var Stevns Fødevarenetværk på besøg hos Advokatfirmaet Kromann Reumert – For at se om der måske var en forretningsidé i at leverer direkte til en arbejdsplads. Initiativet var sidste del af et vækstforløb for Region Sjællands Fødevaremarkeder.

Det viste sig, at interessen var stor, men at der også var udfordringer. Medarbejderne hos Kromann Reumert var særdeles positive over, at kunne købe fødevare med en gennemskuelig sporbarhed , og på sigt kunne de sagtens  forestille sig, at det kunne blive en del af det normale indkøbsmønster.

Vi blev også noget klogere over hvad der egentlig var efterspurgt af vare – Var det en bred vifte af fødevare, hvor det interessante var, at det var lokalt, eller var det egentlig ”brugsfødevare”?  - Svaret må være, at det var mest det sidste – Vi havde en udfordring i at få et udvalg af primære fødevare, da sæsonen ikke er interessant lige nu.

Derudover er der en udfordring, i at finde en forretningsmodel, hvor der bruges minimal manuel arbejdskraft. Det optimale vil være en webbaseret løsning med forudbestilte ugentlige leverancer.

Konklusionen på forsøget var ifølge deltagerene fra Stevns ” Interessant, og i den grad noget der skal arbejdes videre på, da potentialet var meget åbenlyst”

Set ud fra et større perspektiv kan denne handelsplatform, også give vækstmuligheder for den meget lille producent, som normalt kun afsætter på markeder og fra gårdbutik, men stadigvæk har ressourcer til at øge produktionen i mindre form.

Sidst men ikke mindre interessant var også, at det fællesskab der er i de forskellige fødevarenetværk, lige pludselig går hen og får en konkret forretningsmæssig betydning. Opgaven kan ikke løftes af de små producenter uden at de står sammen, samt er der en økonomisk interesses for alle.  .

I løbet af de næste par måneder kommer andre regionale fødevarenetværk på samme tur, og kan så derefter tilrette deres fremtidige aktiviteter på baggrund af de direkte feed backs de har fået direkte fra forbrugeren.