Alene er jeg ingenting, sammen er vi kæmpestore

livsnyder-og-bonderoev_web

 

 

 

 

 

 

 

 

Nye kompetencer og netværk spiller en stor rolle, når mindre fødevarevirksomheder udvikler sig. Livsnyder & Bonderøv er et godt eksempel på en lille cateringvirksomhed, der spiller en stor rolle for andre lokale virksomheder og aktiviteter, og er med til både at fastholde borgernes indkøb af lokale fødevarer og tiltrække gæster udefra.

Sparring, samarbejde og ny viden

Jens Hansen er kok og ejer af cateringvirksomheden Livsnyder & Bonderøv, der har hjemme på Stevns. Efter at have drevet virksomheden i nogle år, savnede han sparring, samarbejdspartnere og viden, der kunne hjælpe ham med at få gang i de bedste af sine mange idéer. Han meldte sig derfor til næsten alle kurser i et GRO-kompetenceudviklingsforløb for mindre fødevareproducenter på UCR.

Salg, oplevelsesøkonomi, hjemmeside og sociale medier er nogle af de fokusområder, som Jens Hansen har udnyttet til fulde i forhold til at sætte turbo på sin virksomhed. Kurserne hjalp ham med at definere sin målgruppe klarere, hvilket afspejler sig på livsnyderogbonderoev.dk og Facebook, hvor han løbende gør opmærksom på arrangementer og nye produkter.

Fuld ordrebog

Jens Hansens ordrebog er fuld, og han har ansat ekstra hænder til de mange aktiviteter i virksomheden. Kurset i oplevelsesøkonomi har givet ham mange nye idéer til arrangementer, og han er blevet mere bevidst om at iscenesætte sine produkter. Når han for eksempel stiller op med sit mobile køkken til selskaber og fester, er der nu både duge, bannere og friske krydderurter, og gæsterne bliver engageret undervejs.

Alene er jeg ingenting, sammen er vi kæmpestore

Jens Hansen producerer fødevarer og arrangerer et hav af spændende madoplevelser i sin virksomhed Livsnyder & Bonderøv. Han gør det allerhelst i samarbejde med andre lokale aktører, som for eksempel naturvejledere og fødevareproducenter, hvoraf han lært mange nye at kende gennem GRO-kurserne.

”Alene er jeg ingenting, sammen er vi kæmpestore” understreger Jens, der forstår at værdsætte sit store netværk til producenter og andre aktører, som han flittigt samarbejder med, lærer af, inddrager i sine arrangementer og i det hele taget konsekvent omtaler som kolleger.

Efter GRO-kurserne var Jens initiativtager til en fælles facebook-gruppe for GRO-kursisterne, en flittigt besøgt gruppe, hvor mange små fødevareproducenter, Bed & Breakfast, gårdcaféer, besøgsgårde osv. henter råd hos hinanden, annoncerer arrangementer, søger samarbejdspartnere – og i det hele taget gør flittigt brug af GRO-netværket.

Onsdagsmarked

Virksomheden er medlem af Stevns Fødevarenetværk, hvor Jens blandt andet er aktiv i det ugentlige onsdagsmarked i Store Heddinge. Markedet er velbesøgt og stadeholderne er gode samarbejdspartnere, der hjælper hinanden – både i praksis med at sælge hinandens varer, når der travlt og man ikke har tid til selv at komme på markedet, men også med idéer til fremme af salget gennem en indbydende og kreativ præsentation af varerne.

Lokale afgrøder

Jens arbejder bevidst med at anvende lokale producenters afgrøder. Derfor kan gæster til Jens’ selskaber altid være sikre på at sætte tænderne i lokale råvarer og lægge øre til fortællinger fra Stevns. Kunder på markedet og i den nyåbnede webshop kan selvfølgelig købe spegepølser, der er produceret i samarbejde med en lokal slagter og krydret med lokale urter.

Den røde tråd og historien

På spørgsmålet om, hvad GRO har betydet for Livsnyder & Bonderøv, er Jens Hansen ikke i tvivl og nævner to ting: den røde tråd og historien. Der skal være en rød tråd i alt, hvad der sker i virksomheden, og man skal gå efter historien, – og huske at fortælle den! Der er ingen tvivl om, at Jens har rigtig godt fat i både den røde tråd og historien.

Skriv en kommentar

Grønne regionale madoplevelser | kontakt Lis Andresen på la@greencenter.dk og telefon 20 47 74 49 | se også siden kontakt